Μπορεί να παραιτήθηκε από την κούρσα των ευρωεκλογών, η Μυρσίνη Λοΐζου παραμένει όμως στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ανεβάζοντας στα ύψη όχι μόνο το πολιτικό θερμόμετρο αλλά και τις εντάσεις στα social media και τον χώρο του πολιτισμού γενικότερα.

Ads

Αφορμή στάθηκε η αποκάλυψη ότι στο παρελθόν η Χαρούλα Αλεξίου είχε καταθέσει στο δικαστήριο προς υπεράσπιση της κόρης του αείμνηστου συνεργάτη της.

Μεταξύ άλλων, η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε καταθέσει “Τη γνωρίζω από παιδάκι. Μου είπε τι είχε συμβεί μετά από μία κλήτευση, που έλαβε, γιατί ντρεπόταν. Είναι πολύ έντιμη. Δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τα οικονομικά και δεν είχε πάρει είδηση ότι λάμβανε σύνταξη, που δεν δικαιούταν”.

Οι δηλώσεις αυτές ανασύρθηκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, αναπαράχθηκαν μαζικά και η Χαρούλα Αλεξίου βρέθηκε ξαφνικά να στοχοποιείται για αυτές, ιδιαίτερα στα social media, ακόμη και με χυδαίους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Ads

Στο πλευρό της Χαρούλας Αλεξίου έσπευσε μία γυναίκα που είχε πάρει θέση πρόσφατα για την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου με έναν όχι κολακευτικό τρόπο και η οποία δεν είναι άλλη από την Έλενα Ακρίτα.

Η γνωστή δημοσιογράφος με ανάρτησή της στο Facebook πήρε το μέρος της Χαρούλας Αλεξίου γράφοντας “Ήρεμα λίγο οι κανίβαλοι. Αυτός ο τόπος χρωστάει πολλά στη Χαρούλα Αλεξίου. Την αγαπάμε και την τιμάμε, αφήστε ήσυχη αυτή τη σπουδαία γυναίκα” και προφανώς ανοίγοντας ένα ακόμη κεφάλαιο στο θέμα της Μυρσίνης Λοΐζου.