Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας σε αναφορές της ΝΔ σχετικά με την έρευνα που έκαναν οι εισαγγελείς διαφθοράς στο γραφείο της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, σημείωσε πως η Δικαιοσύνη, όπως και το ΣΔΟΕ, είναι ανεξάρτητη αρχή.

Ads

Η έρευνα των εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υπόθεσης για την εμπλοκή της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατά την τοποθέτησή της, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή είπε ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς «στάλθηκαν» και αυτό αποτελεί «βαρύτατο πολιτικό ατόπημα».

Απαντώντας ο Τρύφωνας Αλεξιάδης τόνισε: «Είπατε οι εισαγγελείς “στάλθηκαν”. Αποφασίστε. Ή η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη ή θέλετε να την επαναφέρουμε σε λειτουργίες προηγούμενων ετών.

Ads

Εμείς ούτε τις φορολογικές υπηρεσίες χρησιμοποιούμε για να τις στείλουμε σε ΜΜΕ που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, όπως έγινε επί των ημερών σας, ούτε έχουμε λογική να χρησιμοποιήσουμε τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς. Είναι βαρύτατο πολιτικό επιχείρημα αυτό που είπατε “στάλθηκαν”. Δηλαδή θεωρείτε ότι γίνονται εισαγγελικές έρευνες κατά παραγγελία αυτή την περίοδο; Πρέπει να πάρετε θέση».