Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς στη Β. Ελλάδα, όλο το ιατρικό προσωπικό, από όλες τις ειδικότητες και βαθμίδες, «επιστρατεύεται» για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 41005/18-11-2020, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πέρα από το γεγονός πως μπαίνει σε ένα καθεστώς υπερεργασίας, καθότι θα είναι υποχρεωμένο, εάν δεν έχει ενεργή εφημερία η κλινική του, να εργαστεί στην πρωινή βάρδια των κλινικών Covid-19, ενδέχεται να αποτελέσει και αιτία περαιτέρω διασποράς του ιού εντός του νοσοκομείου, αφού, θέτει σε πολύ σοβαρό κίνδυνο τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις άλλες κλινικές του νοσοκομείου, που έρχονται σε επαφή με το ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη απόφαση, έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλά νοσοκομεία αναφοράς, έπειτα από εντολή του υπουργείου Υγείας. Οι αντιδράσεις ασφαλώς ήταν σημανιτικές από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, την στιγμή που η νοσοκομειακή ιδασπορά του κορονοϊού, ενδέχεται να είναι ανάμεσα στις βασικές αιτίες αύξησης των κρουσμάτων, σύμφωνα με λοιμωξιολόγους.

image

Ads