Δύο άνθρωποι, πιθανότατα πρόσφυγες, έχασαν το βράδυ της Παρασκευής τη ζωή τους, όταν παρασύρθηκαν από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ ένας τρίτος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο, παρέσυρε και σκότωσε στο ύψος της ‘Ανθειας, δύο άτομα, για τα οποία ο μηχανοδηγός, φέρεται να δηλώνει πως όταν τους αντελήφθη, ξαπλωμένους στις ράγες επιχείρησε να σταματήσει τη μηχανή αλλά η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Αμέσως ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές, για το δυστύχημα καθώς και ότι θα συνέχιζε το δρομολόγιο με προορισμό το Ορμένιο, όπου και θα περίμενε την αστυνομία, δεδομένου ότι μετέφερε επιβάτες και βάση σχετικής παραγγελίας της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, το δρομολόγιο δεν διακόπτεται, αλλά πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Το τραγικό είναι ότι σχεδόν μισή ώρα μετά την αναφορά του δυστυχήματος και σε μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, η ίδια αμαξοστοιχία παρέσυρε και χτύπησε και τρίτο άτομο στη διασταύρωση του Λουτρού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το οποίο ο μηχανοδηγός φέρεται να μην αντιλήφθηκε παρά μόνο μετά τη σύγκρουση.

Οι αστυνομικές αρχές, που ενημερώθηκαν άμεσα από τον οδηγό και για το δεύτερο περιστατικό, φθάνοντας στην περιοχή περισυνέλεξαν διαμελισμένα τα δύο πρώτα θύματα, ενώ ο τρίτος διακομίστηκε στο ΠΓΝΕ στην Αλεξανδρούπολη, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική, φέροντας ωστόσο σοβαρότατα τραύματα. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ και ο μηχανοδηγός, προκειμένου να υποβληθεί στις προβλεπόμενες εξετάσεις, ο οποίος το πρωί αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέα.

Ads

Το δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε, με καθυστέρηση δύο ωρών και με αντικατάσταση του μηχανοδηγού.

Σημειώνεται ότι τις αρχικές έρευνες δυσχέρανε το σκοτάδι και ως εκ τούτου αυτές συνεχίζονται για τυχόν εντοπισμό και άλλου ατόμου. Το τραγικό δυστύχημα δεν είναι το πρώτο που σημειώνεται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, καθώς οι ράγες αποτελούν διαχρονικά «πυξίδα» για τη μετακίνηση των παράτυπα εισερχομένων στη χώρα.