Νέα δημοσκόπηση για την κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία δίνει προβάδισμα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ενώ προεξοφλεί ότι όλα θα κριθούν στο δεύτερο γύρο όπου ο προσωρινός πρόεδρος θα κονταροχτυπηθεί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. 

Ads

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Πρώτο Θέμα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 41,7% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 30,7% ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,4%. 

Η έρευνα της Alco δείχνει πάντως ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συσπειρώνει την κομματική βάση της ΝΔ, ωστόσο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι πιο δημοφιλής στους ψηφοφόρους εκτός ΝΔ ή στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους που απομακρύνθηκαν πρόσφατα από το κόμμα. 

Πιο συγκεκριμένα σε όσους ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 47% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 24,4%. Όσοι όμως δεν ψήφισαν ΝΔ δίνουν 49,2% στον Απόστολο Τζιτζικώστα και 26,2% στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μένει να φανεί αν οι πρώην «γαλάζιοι» ψηφοφόροι θα λάβουν μέρος στη διαδικασία και αν το κάνουν σε πιο βαθμό θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. 

Ads