«Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη, δεν μπορούσε κανείς να φαντασθεί σε τι εξευτελισμό θα οδηγούσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα η κυβέρνηση Παπανδρέου», τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος, σε ομιλία του στην Πετρούπολη. «Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι το κόμμα που με την μεταπολίτευση είχε κεντρικό σύνθημα τη «Λαϊκή Κυριαρχία» θα την εκποιούσε τόσο εύκολα, εκθέτοντας πρώτα απ’ όλα τα μέλη και τους φίλους του που ακόμη πιστεύουν σε αυτήν», πρόσθεσε.

Ads

Ο Αλέκος Αλαβάνος παρομοίασε την κυβέρνηση Παπανδρέου με την Κυβέρνης του Ιράκ μετά την αμερικανική εισβολή κάνοντας λόγο για «υπουργούς μαριονέτες».

«Τη χώρα την κυβερνούν οι γραφειοκράτες – λοχίες των Μεγάλων Δυνάμεων, η «τρόικα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η τρόικα συναντιέται με τον Υπουργό Οικονομικών, τoν Υπουργό Εργασίας, την Υπουργό Υγείας για να υπαγορεύσουν τις αποφάσεις τους, οι οποίες στρέφονται αποκλειστικά ενάντια στον κόσμο της εργασίας με την πλήρη διάλυση όποιου Κοινωνικού Κράτους υπήρχε στην Ελλάδα».