Την εκτίμηση ότι από την πολιτική κρίση η αριστερά μπορεί να αναδειχθεί σε «ηγετική δύναμη της χώρας, που σημαίνει ικανότητα για πλατύτατη μετωπική δράση», εξέφρασε ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στην «Αυγή». Παράλληλα, διαπιστώνει «πολιτικό και ηγετικό έλλειμμα» στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει ότι το Μέτωπο είναι η ιδέα «μίας ενότητας που υπερβαίνει κατά πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορούν όλοι να βρουν μία γόνιμη θέση».

Ads

«Στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική είναι δυνατό να καταγραφεί ο νέος πολιτικός χάρτης της χώρας», σημειώνει και προτείνει να μην πάρει η μάχη αυτή «νόημα κομματικής αναμέτρησης», αλλά «χαρακτήρα δημοψηφίσματος». Επιπλέον, τονίζει ότι «ο μόνος λόγος για πρόωρες εκλογές είναι να μη φύγει ο Παπανδρέου με ελικόπτερο».

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή κρίση ο Αλ. Αλαβάνος ξεκαθαρίζει ότι για τον ίδιο δεν τίθεται θέμα αποδέσμευσης της Ελλάδας από την Ε.Ε., ωστόσο εκτιμά ότι «μια λαϊκή κυβέρνηση μεθαύριο οφείλει να θέσει με σαφήνεια το δίλημμα μεταξύ ευρώ και κοινωνικού κράτους», προσθέτοντας ότι «η ευρωζώνη θα δώσει την απάντηση».