Χάος επικρατεί με τις δηλώσεις των θετικών τεστ εργαζομένων στο σύστημα Εργάνη, καθώς παρά τη διαβεβαίωση ότι το rapid test «καλύπτει» τους εμβολιασμένους, αυτό δεν αναγνωρίζεται και απαιτείται μοριακός έλεγχος.

Ads

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσοι βρίσκονται θετικοί θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα πέντε ημερών, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί το rapid test και δεν απαιτείται μοριακό τεστ έτσι ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία από την εργασία τους.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες, ένα rapid test το οποίο είναι θετικό και αναρτηθεί στο σύστημα Εργάνη από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα είναι αρκετό έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για την πενταήμερη καραντίνα.

Ωστόσο, το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (pcr), γεγονός που αφήνει «στον αέρα» τους εργαζόμενους που έχουν νοσήσει και είναι εμβολιασμένοι.

Ads

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και εφόσον είναι θετικό, το καταθέτουν για να λάβουν τις πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας, κάτι που δεν μπορούν στην παρούσα φάση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να κάνουν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι.