«Το 2011 θα είναι έτος διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, σημειώνοντας πως έως το το 2013 αναμένεται περικοπή πόρων περίπου 3 δισ. ευρώ.

Ads

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι πρόκειται για μια πολιτική ασφυξίας για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η μείωση πόρων πολύ γρήγορα θα μετακυλιστεί στους ίδιους τους πολίτες, πράγμα το οποίο πρέπει να αποφύγουμε, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εμείς προβληματιζόμαστε και θα σταθούμε βέβαια στο πλευρό των δημάρχων, των δήμων που θα διεκδικήσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις άμεσες ανάγκες και υποχρεώσεις τους, όμως προβληματιζόμαστε με το που μπορεί να φθάσει αυτή η πολιτική», πρόσθεσε.

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «είναι αναγκαίο οι πολίτες να διεκδικήσουν αλλαγές, ανατροπές, διότι βουλιάζουμε -όχι ο Καλλικράτης, όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης- βουλιάζουν οι δήμοι, βουλιάζει η αυτοδιοίκηση, βουλιάζει το κοινωνικό κράτος και πρέπει να υπάρξει άμεσα μια ριζική αλλαγή, διότι τα πράγματα θα γίνουν το επόμενο διάστημα πολύ χειρότερα».

Ads