Οξεία κριτική στο Δήμαρχο Αθηναίων άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους συμβασιούχους του δήμου Αθηναίων που συνεχίζουν την κατάληψη στο δημαρχείο. Από πετυχημένος Συνήγορος του Πολίτη ο Γ. Καμίνης μετατράπηκε σε συνήγορο της πιο ανάλγητης κυβέρνησης που έρχεται να εφαρμόσει ένα μνημόνιο που οδηγεί τον ελληνικό λαό στη χρεοκοπία, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ads

Υποστήριξε ακόμη ότι λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα από τον αγώνα, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του κόμματός του να καταθέσει τροπολογία στο νόμο του Ραγκούση, που να δίνει τη δυνατότητα τακτοποίησης των συμβασιούχων, οι οποίοι, όπως είπε, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι για πολλά χρόνια στις εργασίες τους.

Κατηγόρησε επίσης τις κυβερνήσεις των μεγάλων κομμάτων ότι για χρόνια ήθελαν να έχουν όμηρους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα, αλλα και να διατηρήσουν, όπως είπε, αυτή την κατάσταση γιατί πίστευαν ότι μ΄ αυτόν τον τρόπο θα κρατάνε τους δικούς τους κομματικούς στρατούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τους Αθηναίους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συμβασιούχων . «Σήμερα είστε εσείς, αύριο θα είναι οι διπλανοί μας που θα βρεθούν στο στόχαστρο και που σήμερα φοβισμένοι δεν βγαίνουν να σας υποστηρίξουν. Δεν θα γλυτώσει κανείς από αυτή τη λαίλαπα», τόνισε, εκφράζοντας τέλος την αισιοδοξία ότι ο αγώνας των συμβασιούχων θα φέρει αποτελέσματα.

Ads