Κάλεσμα προς τις προοδευτικές, αριστερές και οικολογικές δυνάμεις για έναν κοινό αγώνα εν όψει των εκλογών στην Ευρώπη απευθύνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ads

«Οι πολιτικές λιτότητας, οι οποίες είναι πολιτικές συσσώρευσης πλούτου, που βασίζονται υποχρεωτικά στην αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους αλλά και στην επισφάλεια της εργασίας, δηλαδή μεγιστοποιούν τις κοινωνικές ανισότητες, δεν είναι αποδεκτές», λέει ο κ. Φλαμπουράρης, για να συμπληρώσει πως «απαραίτητη, λοιπόν, προϋπόθεση είναι οι προοδευτικές, αριστερές και οικολογικές δυνάμεις να συνεργαστούν και στις ευρωεκλογές του Μαΐου να διεκδικήσουν την πλειοψηφία για να εφαρμόσουν μια τέτοια πολιτική, όπου οι πολιτικοί επανακτούν την εξουσία από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ΕΚΤ».

Αναφορικά με την εποπτεία και τον συντονισμό του τραπεζικού συστήματος, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαία η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις τράπεζες, ενώ τονίζει ότι η στέγη αποτελεί «προστατευόμενο αγαθό» για την κυβέρνηση. «Τα κόκκινα δάνεια αποτελούν μία μεγάλη πληγή, η οποία θα πρέπει να κλείσει», τονίζει.