Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την πλατφόρμα εμβολιασμού, ύψους 723.000 ευρώ, που, όπως κατήγγειλε το Κίνημα Αλλαγής, ενώ η προθεσμία υποβολής προσφορών έληγε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, η ίδια η πλατφόρμα παρουσιάστηκε την Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Ads

«H ακύρωση του προσχηματικού διαγωνισμού, για την πλατφόρμα εμβολιασμού, ύψους 723.000 ευρώ, που κατήγγειλε χθες το Κίνημα Αλλαγής επιβεβαιώνει ότι κάποιοι πιάστηκαν στα πράσα. Τελικά τι συμβαίνει με πρόσχημα την πανδημία στο επιτελικό κράτος;» σχολίασε το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την εξέλιξη της υπόθεσης.

Την Δευτέρα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος ζητήθηκαν εξηγήσεις κι απαντήσεις σχετικά «με τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ μόλις την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, το απόγευμα. Με οικονομικό προϋπολογισμό 723.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με προθεσμία υποβολής προσφορών την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί! Αλλά σήμερα (σσ. Δευτέρα 11 Ιανουαρίου), πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, έχει ανακοινωθεί ότι θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα!».

Επίσης, υποστήριζε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και προσπάθεια να διαμορφωθεί η εικόνα ενός προσχηματικού διαγωνισμού, ενώ η προκήρυξη θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πριν, με επαρκείς προθεσμίες και ζητά από την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιείται η πανδημία από την κυβέρνηση ως πρόσχημα για καταστρατήγηση κάθε κανόνα διαφάνειας και εξυπηρέτησης εκλεκτών της.

Ads

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ουσιαστικά επιβεβαίωσε την καταγγελία, δικαιολογώντας την ως «plan B». Είπε ότι ο διαγωνισμός που είναι σε εξέλιξη αποτελεί ένα «σχέδιο Β» της κυβέρνησης, αν κάτι δεν πάει καλά με την πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας. «Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά», είπε «και ότι δεν θα χρειαστεί να τον αξιοποιήσουμε».

Τελικά, ακυρώθηκε.