Με στάση εργασίας την Πέμπτη και διαμαρτυρία στη 1 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην ακύρωση των κρίσεων για 208 θέσεις επιμελητών ΤΕΠ (τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) 1ης και 2ης ΥΠε. (Υγειονομική Περιφέρεια).

Ads

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη ενημερώθηκε ότι «το πρακτικό των ΤΕΠ θα αναπεμφθεί γιατί εντοπίστηκαν σωρεία παρατυπιών». Ωστόσο σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ «όταν του ζητήθηκε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, ανέφερε μία και μοναδική περίπτωση».

Από την πλευρά της ΟΕΝΓΕ επισημάνθηκε ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσουν δικαιολογία τυχόν παρατυπίες για να ακυρωθεί όλη η διαδικασία της κρίσης και το σύνολο των διορισμών». Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «υπάρχουν γιατροί που είχαν παραιτηθεί από μόνιμες θέσεις για να λάβουν μέρος στην προκήρυξη και άλλοι οι οποίοι έχουν επιτύχει σε αντίστοιχες διαδικασίες κρίσης για άλλες θέσεις και παραιτήθηκαν επειδή τους είχε ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα, ώστε να διοριστούν σε θέση των ΤΕΠ και κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Και αυτό τη στιγμή που τα ΤΕΠ στενάζουν από ελλείψεις».

Η ΟΕΝΓΕ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει ουσιαστικά στην ακύρωση των διορισμών των 208 ειδικευμένων γιατρών, τρεις ολόκληρους μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των κρίσεων και έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων και προγραμματίζει κινητοποιήσεις, απαιτώντας να διοριστούν άμεσα οι 208 γιατροί. Ειδικότερα, αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 13:00 και την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου προγραμματίζει κινητοποίηση στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Ads

Παρέμβαση ΙΣΑ

Επιστολή απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια με την οποία ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πλήρωσης των θέσεων ΤΕΠ στην 1η και 2η ΥΠΕ. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες πολλοί γιατροί απευθύνθηκαν στον ΙΣΑ «με έκδηλη αβεβαιότητα και αγωνία γιατί ενώ συμμετείχαν στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ σε ΤΕΠ της 1ης ή 2ης ΥΠΕ, παρατηρείται μία χρονοτριβή και υπάρχει ασάφεια ως προς το διορισμό τους».

Ο ΙΣΑ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η νομιμότητα των διαδικασιών είναι και πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα όλων, ωστόσο ζητά την άμεση παρέμβασή του Υπουργού Υγείας ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν άμεσα».

Πολάκης: Γελοίες προφάσεις από το υπουργείο Υγείας

«Με γελοίες προφάσεις το υπουργείο Υγείας καταργεί το διορισμό 208 γιατρών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. 

Παράλληλα θέτει σειρά ερωτημάτων γιατί έγινε αυτό. Διαβάστε την ανάρτησή του στο Facebook:

«Με ΓΕΛΟΙΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ, το υπ Υγείας, καταργεί το διορισμό 208 γιατρών (Επιμ. Α και Β) στα ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ των νοσοκομειων της 1ης και 2ης ΥΠΕ !!!!!

Την ίδια στιγμή που με την ίδια ακριβώς διαδικασία, κρίση και δικαιολογητικά έχουν διοριστεί οι διευθυντές στα ΤΕΠ αυτών των νοσοκομείων από την ίδια προκήρυξη.

  • ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ;;
  • ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;;
  • ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ;;
  • ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;;

Τι απ όλα αυτά; Η όλα μαζί; Κατά τα άλλα, θα ενίσχυαν τα ΤΕΠ και θα απέτρεπαν το brain drain….στις συνεντεύξεις ….ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ!»