Σε ακύρωση πτήσεων και ταξιδιωτικών πακέτων για την Ελλάδα προχώρησαν εταιρείες όπως οι EasyJet, η Ryanair, η TUI και η British Airways, έπειτα από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της απαγόρευσης πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 15 Ιουλίου, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.

Ads

«Το πρόγραμμα πτήσεων θα παραμείνει περιορισμένο, ακόμη και μετά το άνοιγμα των συνόρων προς τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό την Τετάρτη», σημειώνει χαρακτηριστικά η Daily Mirror, τονίζοντας επίσης ότι η απόφαση πάρθηκε σε κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκπρόσωπος της EasyJet ανέφερε στην Daily Mirror ότι: «Βάσει των ανακοινώσεων των ελληνικών Αρχών, θα επανεξετάσουμε το πρόγραμμα πτήσεων προς τη χώρα», υπογραμμίζοντας ότι όσοι είχαν κλείσει εισιτήρια για την Ελλάδα θα ειδοποιηθούν στο άμεσο μέλλον για τις επιλογές τους, οι οποίες θα περιλαμβάνουν είτε δωρεάν μεταφορά, είτε voucher, είτε επιστροφή των χρημάτων τους.

«Έπειτα από τη νέα ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές, οι προγραμματισμένες πτήσεις της εταιρείας μας προς τη χώρα δεν θα πραγματοποιηθούν», σημείωσε εκπρόσωπος της TUI.

Ads

«Όταν ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός μας για την επανέναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, σημειώσαμε ότι βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές για οποιαδήποτε αλλαγή», τόνισε.