Δικό τους ψηφοδέλτιο θα ρίξουν στην κάλπη για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής κατά Ξανθού, Πολάκη και Κουρουμπλή που κατέθεσε η ΝΔ, τόσο η Δημοκρατικής Συμπαράταξη, όσο και το Ποτάμι. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγεται από το «Κίνημα Αλλαγής» η πρακτική του άκυρου. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Κίνημα Αλλαγής» αποφάσισε να μην στηρίξει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και την αρνητική στάση του ΚΚΕ. 

Η διαφωνία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έγκειται στο ότι η πρόταση της ΝΔ δεν αξιοποίησε τις επώνυμες καταγγελίες που έγιναν όταν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη τα τρία στελέχη της, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέρογλου. 

Αντιθέτως, όπως σημειώνουν πηγές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η πρόταση της ΝΔ βασίστηκε σε ανώνυμες καταγγελίες που έρχονται σε αντίθεση με όλη την επιχειρηματολογία για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Ads

Στo ψηφοδέλτιο που θα ρίξουν στις τρεις ψηφοδόχους οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θα αναγράφεται: «ΝΑΙ στη διερεύνηση των ευθυνών υπουργών για την παράλειψη τιμολόγησης φαρμάκων το 2015, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες καταγγελίες των βουλευτών».

Υπενθυμίζεται ότι και στην ψηφοφορία που έγινε προ δεκαπενθημέρου για την προανακριτική για την Novartis, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε τηρήσει ανάλογη στάση ρίχνοντας δικό της ψηφοδέλτιο, που κατά τον Κανονισμό, καταμετρήθηκε ως «άκυρο».