Συνεχίζεται το «αλληλοφάγωμα» στους κόλπους της ακροδεξιάς, με τους Σπαρτιάτες και την Ελληνική Λύση να διασταυρώνουν ανοιχτά πλέον τα «ξίφη» τους με καταγγελίες  για «μαύρα» λεφτά, «αχυρανθρώπους» και «μαφιόζους».

Ads

Ειδικότερα, ο Βασίλης Στίγκας μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής έσπευσε να επιτεθεί στον Κυριάκο Βελόπουλο, ανταποδίδοντας τα πυρά που είχε εκτοξεύσει εναντίον του ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης μια μέρα νωρίτερα από το ίδιο βήμα.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών επικαλέστηκε τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων όπου και επελέγησαν τα νέα μέλη της ΑΔΑΕ και χαρακτήρισε την Ελληνική Λύση «δεκανίκι» της κυβέρνησης καθώς ψήφισε θετικά και σχηματίστηκε η πλειοψηφία των 3/5.

«Εσείς έχετε πάνω σας όλο τον Ποινικό Κώδικα. Είστε η ντροπή του Κοινοβουλίου. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή. Γιατί εντέχνως προσπαθείτε να κρύψετε πράγματα αλλά δεν κρύβονται, πλέον είστε κατάπτυστοι. Το παίζετε εδώ ηγέτες…», είπε ο Βασίλης Στίγκας και πρόσθεσε: «Ο κ. Μυλωνάκης έκανε σοβαρές καταγγελίες, μην το κοροϊδεύετε, φαίνεται το επίπεδό σας. Πολύ σοβαρός άνθρωπος, ήταν βουλευτής εδώ και είπε ότι ο αρχηγός σας τα έπαιρνε κάτω από το τραπέζι. 5.000 ευρώ τον μήνα. 240.000 ευρώ στην τετραετία. Πού είναι η Δικαιοσύνη που κινήθηκε; Μόνο εμάς τους Σπαρτιάτες θέλανε να κυνηγήσουνε; Γιατί δεν ψάξανε Βελόπουλο, που έχει και άλλα πράγματα, κουβαλάει ολόκληρο φάκελο. Εμάς θέλουν να κυνηγήσουν, τι κάναμε;».

Ads

«Δεν ασχολούμαστε με αχυρανθρώπους»

Αμέσως μετά την τοποθέτηση Στίγκα στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κ. Χήτας πήρε τον λόγο, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο των Σπαρτιατών ως αχυράνθρωπο του Κασιδιάρη.

«Εμείς ασχολούμαστε μόνο με σοβαρούς πολιτικούς, όχι με αχυρανθρώπους. Δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθούμε με εσάς, αδιαφορούμε και νιώθουμε απέχθεια».

«Με μαφιόζους δεν μιλάμε»

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο Κ. Βελόπουλος αναφερόμενος στους Σπαρτιάτες είχε πει: «Με μαφιόζους δεν μιλάμε. Είστε υποστηρικτές των ναζί. Εσείς οι δήθεν πατριώτες, συνεργάτες των ναζί, δεν ψηφίσατε το ΕΣΡ γιατί έβαλε τους ομοϊδεάτες σας στη φυλακή, η κα Κουτζαμάνη. Γι΄ αυτό δεν ψηφίσατε. Αυτός που είναι φυλακή σάς έστειλε εδώ μέσα. Αλλιώς δεν θα σας ήξερε ούτε ο θυρωρός».

Στην ίδια τοποθέτηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης περιέγραψε κάποιον εκ των βουλευτών του κόμματος Νίκη, τον οποίο δεν κατονόμασε, ως αχθοφόρο του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του έτερου ακροδεξιού κόμματος Νίκη, Δημήτρης Νατσιός, επέστρεψε τα πυρά, υπογραμμίζοντας την πολιτική συναλλαγή ΝΔ – Ελληνικής Λύσης με σκοπό την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ και το συνεπακόλουθο θάψιμο του σκανδάλου των υποκλοπών.