Γκραφιτάς που αυτοαποκαλείται «Εύρυτος», και στο παρελθόν έχει υπογράψει πλήθος έργων με ναζιστικό και ρατσιστικό περιεχόμενο, συνεργάστηκε με τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, για να ζωγραφίσει στους τοίχους του δήμου, πρόσωπα ηρώων της ελληνικής επανάστασης.

Ads

Όπως αναφέρει το Info-war, σε παλαιότερα σχέδια που φέρουν την υπογραφή του, υπάρχει κάλεσμα να καούν μουσουλμανικά τεμένη, ενώ, σε άλλο γκράφιτι, ο δημιουργός καλεί όλους τους «μπάσταρδους Αριστερούς» να αυτοκτονήσουν – όπως υποστηρίζει ότι έκανε και Αρης Βελουχιώτης, τον οποίο αποκαλεί «αδερφή».

Πολλά ακόμη έργα του, εικόνες των οποίων κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, εμπεριέχουν ισλαμοφοβικά και νεοναζιστικά μηνύματα και σύμβολα, όπως ο «κέλτικος σταυρός» διεθνές νεοναζιστικό σύμβολο, ενώ καλούν σε πράξεις βίας εναντίον μειονοτήτων.

Βέβαια, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, με ανάρτηση του στο Facebook, ανέφερε σχετικά πως «με τον καλλιτέχνη graffiti Εύρυτος και το απίστευτο ταλέντο του ξεκινήσαμε την απεικόνιση όλων των ηρώων μας σε τοίχους της πόλης όπως περιμετρικά στο Αθλητικό μας Κέντρο στην Λ Κύπρου».

Ads

Παράλληλα, σημειώνεται ότι, τον «Εύρυτο», έχει συγχαρεί για τα γκράφιτι του και ο Ιωάννης Λαγός, με τον ίδιο να απαντάει πως «τον ευχαριστεί εκ βάθους καρδιάς» και πως «η βοήθεια είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη». 

image

Μερικά γκράφιτι από τον «Εύρυτο»:

image

image

image

image

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evritos Εύρυτος (@evritos_art)