Θαμώνες γυμναστηρίων, εξοικειωμένοι με τα όπλα και ακροδεξιοί είναι οι δύο 18χρονοι δράστες της δολοφονίας των δύο επίσης ακροδεξιών στη Μεσσηνία για οικονομικές διαφορές σχετικά με υπόθεση παράνομου εμπορίου αναβολικών. Οι δύο 18χρονοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ads

Η διαφορά μεταξύ θυμάτων και δραστών ήταν 800 ευρώ ωστόσο φάνηκε πως για τους δύο 18χρονους το ποσό στάθηκε ικανό για προχωρήσουν στη δολοφονία των Κώστα Σγουρού και Γιάννη Κομμάτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ένας από τους 18χρονους, πριν από δύο μήνες, είχε δώσει τα χρήματα στα δύο θύματα της δολοφονίας για παρτίδα αναβολικών, που ωστόσο δεν έλαβε ποτέ. Και οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους και δήλωσαν μετανιωμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» οι 18χρονοι είχαν στήσει παγίδα θανάτου στους Κώστα Σγουρο και Γιάννη Κομμάτη. Ο Π.Μ., όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα 18χρονος που είχε δώσει τα λεφτά, γνώριζε ότι ο 26χρονος Σγούρος είχε αδυναμία στα γρήγορα αυτοκίνητα. Με αυτό το πρόσχημα τον κάλεσε να του δείξει ένα κλεμμένο Audi, το οποίο είχε στη διάθεσή του και το είχε κρύψει σε ερημική τοποθεσία. Σημειώνεται πως η αστυνομία στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως ο Σγουρός ενδιαφερόταν να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο.

Έτσι το βράδυ της Δευτέρας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και έκλεισαν το ραντεβού για τα μεσάνυχτα στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια. Και οι δύο πήραν μαζί τους τους φίλους τους. Όταν συναντήθηκαν σύμφωνα με το Έθνος υπήρξε λογομαχία για τα αναβολικά που χρωστούσε ο Σγούρος στον Π.Μ. Ωστόσο ο 18χρονος έπεισε τον 26χρονο να τον ακολουθήσει στην ερημική τοποθεσία όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο. Μπροστά ήταν ο 25χρονος και ο 26χρονος με τη μοτοσικλέτα τους και πίσω με αγροτικό αυτοκίνητο οι δύο 18χρονοι. Μαζί κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών – Πηγαδίων του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Ads

Όπως αναφέρεται στο Έθνος μετά από διαδρομή περίπου 18 χλμ ο 26χρονος αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Σταμάτησε τη μηχανή και πήγε στο αυτοκίνητο των 18χρονων. Άνοιξε την πόρτα και έπιασε τον Π.Μ από λαιμό: «Πού μας πας ρε μ… στις ερημιές;», φέρεται να του είπε. Κρατώντας τον από το λαιμό τον έβγαλε από το αυτοκίνητο και τον έσυρε μερικά μέτρα παραπέρα. Ο ιατροδικαστής έχει επιβεβαιώσει πως ο 18χρονος είχε σημάδι στο λαιμό. Από κοντά ακολουθούσε και ο 25χρονος Γιάννης Κομμάτης.

Ο δεύτερος 18χρονος, Ν.Μ., ισχυρίστηκε πως φοβήθηκε για τη ζωή του φίλου. Στις απολογίες τους, σύμφωνα πάντα με το Έθνος, οι δύο 18χρονοι ανέφεραν πως βυθίζονταν στην παγίδα που είχαν στήσει για τους άλλους, αφού η σωματική δύναμη του Σγούρου και του Κομμάτη ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Βλέποντας ο Ν.Μ πως ο φίλος του ήταν σε κλοιό από τους δύο πήρε την καραμπίνα, βγήκε από το αυτοκίνητο και πλησίασε στο σημείο που είχαν στριμώξει τον φίλο του. Ο Π.Μ. τον είδε και έκανε βήματα προς τα πίσω δίνοντας τη δυνατότητα στον Ν.Μ να πυροβολήσει τον Σγούρο και τον Κομμάτη, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Κάποιες από τις σφαίρες έπληξαν και τους δύο ταυτόχρονα. Μόλις αντελήφθησαν τι είχαν κάνει, οι 18χρονοι κατελήφθησαν από πανικό. Ετσι δικαιολόγησαν και την προσπάθεια να «εξαφανίσουν» τα πτώματα.

image

Λατρεία για το bodybuilding και ακροδεξιοι

Τόσο οι δύο 18χρονοι δράστες όσο και τα δύο θύματα ήταν παθιασμένοι με το bodybuilding. O 18χρονος Π.Μ, που ήταν συμμαθητής με τον Ν.Μ, γνώρισε τους Σγούρο κα Κομμάτη στο γυμναστήριο που σύχναζαν. Ο Π.Μ από φωτογραφίες στην προσωπική του σελίδα φαίνεται πως ήταν εξοικειωμένος με τα όπλα, ενώ, όπως και τα θύματα, ήταν υποστηρικτής των νεοναζί. Όπως αναφέρει το Έθνος, στη σελίδα του Π.Μ στο Facebook υπάρχουν φωτογραφίες του με σβάστικα στο μπράτσο του, αναρτήσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής και φωτογραφίες με καραμπίνες και σφαίρες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ήθελε να γίνει πρωταθλητής του κικ μπόξινγκ.

«Χρόνια πολλά, μελλοντικέ δολοφόνε», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο φίλης του σε μία ανάρτησή του την ημέρα της γιορτής του. Σε δική του ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στις 7 Σεπτεμβρίου 2013, σχολιάζοντας άρθρο για την «Αλβανία που απειλεί πλέον την Ελλάδα», αναφέρει «Χρυσή Αυγή γ… τον κ… τους». Ο ίδιος δεν φαίνεται να είναι ενεργό μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης αλλά υποστηρικτής της.