Με εκτελέσεις και πραξικόπημα απειλούν οι αυτοαποκαλούμενοι «­Θεματοφύλακες του Συντάγματος», παρά τη δίωξη μελών τους μετά την απαγωγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία, όπως αποκαλύπτεται σε βίντεο και έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αυτόκλητοι  θεματοφύλακες  υπογράφουν «ιερές» δηλώσεις υποστηρίζοντας πως θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Ads

Ένας από τους υποστηρικτές της ομάδας, έχει αναρτήσει στο παρελθόν βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, στο οποίο επιδεικνύει τα στρατιωτικού τύπου μαχαίρια του, ενώ, στο στόχαστρό τους μπήκε και ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, ενώ σε πρόσφατη ανάρτησή τους ,στοχοποιούν και Εισαγγελείς. Σε επικοινωνία της ΕΡΤ με τον Δήμο Κιλκίς, αναφέρθηκε ότι το έγγραφο παρελήφθη από αντιδήμαρχο που… το πρωτοκόλλησε – μετά από απαίτηση αυτών που το κατέθεσαν – ενώ ενήμερες είναι οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της πόλης.

Στο μεταξύ, το Open δημοσιοποίησε έγγραφο, στο οποίο οι «Θεματοφύλακες» ονειρεύονται επίταξη του Νομισματοκοπείου και αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. «Διατάσσω τη φρουρά της Βουλής σε επιφυλακή σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου έως την ολοκλήρωση των διώξεων Εσχάτης προδοσίας και Βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος», αναφέρεται στο έγγραφο, που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυο. 

«Διατάσσω την προσωρινή επίταξη του Ιδρύματος Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών. Δια την υλοποίηση της Νομισματικής και Δημοσιονομικής Μεταρρύθμισης απαιτείται η έκδοση νομίσματος ΕΡΓΟΝ Ανεξάντλητης Αυτοχρηματοδότησης», αναφέρεται ακόμη στο έγγραφο.

Ads

Με το ίδιο έγγραφο οι «Θεματοφύλακες» αυτοδιορίζονται  σε θέσεις, όπως «διοικητής Θεσσαλονίκης», «πρόεδρος του Ανώτατου Τριαδικού Συμβουλίου του Έθνους των Ελλήνων, ενώ ορίζουν ακόμη ως έδρα του σώματος τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αρχές έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε τρεις βασικούς «πυρήνες» της ομάδας που εντοπίζονται σε Βόρεια Ελλάδα, Αττική και Κρήτη.