Ακόμη μία περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα συναθλήτριά της από τον χώρο της ιστιοπλοϊας φέρεται να ανέφερε στην πολύωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα Νίκο Σταφανάτο, την Τετάρτη, η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου.

Ads

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση φέρεται να έχει λάβει χώρα σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει ακόμα παραγραφεί. Συνεπώς, η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα.

Η Σ. Μπεκατώρου έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα έχει καταγγείλει ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που – σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει – «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Μετά το πέρας της κατάθεσής της, η ολυμπιονίκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε».

Ads

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό η Ολυμπιαονίκη και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.

Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τα θύματα.