Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης ακόμα και μέσα στην εβδομάδα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι η αποχώρηση ή μη του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών.

Ads

Συγκεκριμένα τέσσερις κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο Αντώνης Σαμαράς συζητά κατά πόσον θα κρατήσει τον Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ένας από τους αξιωματούχους υποστήριξε πως έχει ληφθεί απόφαση να αποχωρήσει, ωστόσο οι υπόλοιποι τρεις ανέφεραν ότι έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Ο Γ. Στουρνάρας είναι πρόθυμος αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών μετά τη «διπλή επιτυχία της επιστροφής στις αγορές και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, παρόλο που  θεωρείται ο πιο κατάλληλος για να ηγηθεί των κρίσιμων συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του χρέους», ανέφεραν στο Reuters δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Παράλληλα, σημείωσαν ότι σε περίπτωση που ο Γ. Στουρνάρας αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου η θητεία του Γ. Προβόπουλου λήγει στις 21 Ιουνίου.

Ads

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος ωστόσο δεν προέβη σε δηλώσεις για το ζήτημα του ανασχηματισμού.

Πάντως, σε ό,τι αφορά την ημερομηνία της ανακοίνωση του επερχόμενου ανασχηματισμού, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγου για την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το skai.gr, ο λόγος είναι ότι την Τρίτη και Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρίσκεται στη Βαρσοβία, τη Πέμπτη ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στα Ιωάννινα, ενώ ο Κάρολος Παπούλιας – στον οποίο θα ορκιστούν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί – θα παραστεί στην 70η επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία.