Με ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος προανήγγειλε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμιά οικονομική στήριξη σε ανεμβολίαστους ενώ θα επιβάλλονται και ιδιότυπα προσωπικά περιοριστικά μέτρα.

Ads

Ειδικότερα, έκανε λόγο για τιμωρία των ανεμβολίαστων μέσα είτε από απολύσεις που θα θεωρούνται δικαιολογημένες είτε μέσα από τον αποκλεισμό από  οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση σε περίπτωση υποχρεωτικής αναστολής εργασίας ενός εργαζομένου λόγω μη εμβολιασμού.

Ο Άκης Σκέρτσος έγραψε χαρακτηριστικά: «Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη».

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά οριζόντια περιοριστικά μέτρα και ότι «η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια».

Ads

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ εκτός από την «ώρα των επιχειρήσεων» γράφει και για την «ώρα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και της κοινωνίας των πολιτών να κάνουν το καθήκον του και να πείσουν όσους περισσότερους συμπολίτες τους να εμβολιαστούν άμεσα.