Τεκμηριωμένη μελέτη που θα εξετάζει και το «εναλλακτικό σχέδιο» εξόδου της κυπριακής οικονομίας από το ευρώ, θα συζητήσει το ΑΚΕΛ σε επίπεδο Πολιτικού Γραφείου και Κεντρικής Επιτροπής.

Ads

Στην περίπτωση που αυτό υιοθετηθεί, τότε θα ζητηθεί να περάσει από τη διαδικασία του δημοψηφίσματος, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.
 
Ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αύριο Τρίτη το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
 
Ενέκρινε και η Αυστρία το πακέτο για την Κύπρο
 
Στο μεταξύ, με τις ψήφους των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού – των Σοσιαλδημοκρατών και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος – η αυστριακή Βουλή ενέκρινε σήμερα τη συμμετοχή της χώρας στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου.
 
Τη συμμετοχή της Αυστρίας στο πακέτο καταψήφισαν τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης – τα δύο ακροδεξιά εθνικιστικά, Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας, όπως επίσης το Κόμμα των Πρασίνων και το νεοσυσταθέν «Ομάδα Στρόναχ» του Αυστρο-Καναδού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ.
 
Της βοήθειας στην Κύπρο υπεραμύνθηκε, μιλώντας στην ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, η υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, παραπέμποντας στο γεγονός πως η Κύπρος θα πρέπει να σηκώσει η ίδια το μεγαλύτερο βάρος της εξυγίανσής της.
Όπως είπε, η βοήθεια από μέρους της διεθνούς κοινότητας υπήρξε αναγκαία για να αποτραπεί η μετάδοση της κρίσης και μια νέα αστάθεια στην Ευρωζώνη.
 
Διασφαλίστηκε, εξάλλου, πως η ίδια η Κύπρος θα συμμετάσχει με 13 δισ. ευρώ και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα διαθέσουν ποσό περίπου 10 δισ. ευρώ, πρόσθεσε η κ. Φέκτερ.