Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων σε ΟΛΠ και  ΟΛΘ με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ads

Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για τους εργαζόμενους, τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι προφορικές διασφαλίσεις της κυβέρνησης καλύπτουν τους εργαζόμενους, που δεν έχουν άλλο δρόμο από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ο κ. Γεωργακόπουλος υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν το απόγευμα για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους, ενώ αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Χρηματιστηρίου, όπου η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ αναμένεται να εγκρίνει τη νέα σύμβαση παραχώρησης. Επίσης, το Σάββατο εργαζόμενοι από το λιμάνι του Πειραιά θα προχωρήσουν σε περιφρούρηση της απεργίας στους σταθμούς κρουαζιεροπλοίων.

Νέο μήνυμα από τον Θ. Δρίτσα

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, κατά την άφιξη του στη ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων, και σε δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για το θέμα των κινητοποιήσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και ερωτώμενος αν θα ήθελε να απευθύνει κάποιο μήνυμα προς τους εργαζόμενους, τόνισε τα εξής:

Ads

«Απηύθυνα ήδη μήνυμα σε μια από τις πολλές συσκέψεις και συναντήσεις που είχα μαζί τους όλο αυτό το τελευταίο διάστημα και εγώ και άλλοι συναρμόδιοι υπουργοί. Μόλις πριν από λίγο έληξε αυτή η συνεδρίαση. Παρουσιάσαμε εκτενώς τις κυβερνητικές προτάσεις. Είναι προτάσεις κατοχύρωσης των σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας στα λιμάνια, και φυσικά και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.

Είναι μια σειρά από προτάσεις και μέτρα που ήδη τα έχουμε πάρει, αλλά και άλλα που θα πάρουμε για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε κίνδυνο απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, και αντίθετα να στηρίξουμε τις εργασιακές σχέσεις. Νομίζω ότι η κυβερνητική στάση πρέπει να εκτιμηθεί και να είναι αυτό μια καλή βάση ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν με βάση και την επόμενη ημέρα που πάντα ξέρουμε ότι είναι δύσκολη. Τέτοιες ευκαιρίες σαν αυτές που παρουσιάζονται σήμερα να μη πάνε χαμένες. Η κυβερνητική πρόταση πιστεύω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να στηρίξουν οι εργαζόμενοι τις προτάσεις τους την επόμενη ημέρα».