Τίποτε καινούριο δεν προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών με τον υπουργό Παιδείας την Παρασκευή, για το ζήτημα των 212 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα αλλά η επαναπρόσληψή τους έχει «κολλήσει» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτά δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Ads

Το μέλλον των 212 εκπαιδευτικών αναμένεται να αποφασιστεί στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τη σχετική διαβεβαίωση έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών στη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να προκηρυχθούν οι θέσεις στα ΙΕΚ- ΣΕΚ που είχαν προβλεφθεί για την κατηγορία τους, ώστε να εργαστούν ξανά στην εκπαίδευση, καθώς έχουν «κολλήσει» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι στη μία και τέταρτο τα ξημερώματα, τα ΜΑΤ κύκλωσαν τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν στο αμφιθέατρο του υπ. Παιδείας με αίτημα την επαναπρόσληψή τους. Σύμφωνα με το ertopen οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να αποχωρήσουν οι κατασταλτικές δυνάμεις για να αποφασίσουν με συνέλευση για το τι θα κάνουν. Τελικά σε επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας κλείστηκε ραντεβού για το μεσημέρι της Παρασκευής και οι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν περίπου στις δύο παρά τέταρτο.

Ads