Οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες προκαλούν προβλήματα στις έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων μεταναστών από το Μπαγκλαντές, που μεταφερόμενοι από τη Λιβύη στην Κρήτη έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να μην απελαθούν.

Ads

Στις έρευνες συμμετέχουν περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας για τις έρευνες στη στεριά, ενώ στις έρευνες από τη θάλασσα συμμετέχουν δυο πλωτά του Λιμενικού Σώματος και δυο του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, αναμένονται δυο ακόμα αεροσκάφη, στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”, προκειμένου να μεταφέρουν στην πατρίδα τους όσους παραμένουν στο Ionian King.

Εν τω μεταξύ, ο κεντρικός λιμενάρχης Χανίων έκανε γνωστό ότι θα ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας εν όψει της άφιξης, αργά το βράδυ, ενός ακόμα πλοίου με μετανάστες.

Ads

Οι 11 μετανάστες από το Μπαγκλαντές συγκαταλέγονταν στα 1.277 άτομα που μετέφερε το πλοίο «Ionian King».Λίγο πριν δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Σούδας, οι 49 μετανάστες μόλις αντίκρισαν άνδρες του Λιμενικού βούτηξαν στη θάλασσα φοβούμενοι ότι θα επαναπατρισθούν. Αποτέλεσμα ήταν τρεις να χάσουν τη ζωή τους, οι περισσότεροι να εντοπιστούν και να σωθούν, ενώ 11 αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα.