«Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφο για τις Πρέσπες. Αντιθέτως θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει στο Ποτάμι.» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης. Κάλεσε κάθε βουλευτή της νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας να ξεκαθαρίσουν σήμερα τι θα κάνει στη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. «Εκτός αν έχουν σκοπό να παραμείνουν ντεμέκ Μακεδονομάχοι, με υπουργικά κοστούμια και φορέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ads

Άφησε αιχμές κατά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για τη στάση τους στο Μακεδονικό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Στην αντιπολίτευση δηλώνουν σφόδρα αντίθετοι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ποιοι; Αυτοί που έλεγαν να δούμε ποια θα είναι η διεθνής συγκυρία για να μην μείνει η χώρα μόνη της». Απέφυγε πάντως να ξεκαθαρίσει τη δική του στάση.

Συνεχίζοντας ο κύριος Θεοδωράκης υποστήριξε πως «Ένα εθνικό θέμα αντί να είναι αφορμή για συνεννόηση έγινε όπλο στα χέρια των κομματικών επιτελείων. Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα διαλύσει την αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση οχυρώθηκε στις κομματικές της γραμμές», ενώ επετέθη στην κυβέρνηση γιατί απέφυγε να συγκαλέσει συμβούλιο ασφαλείας.  Αναφερόμενος στο κλίμα των ημερών ο κύριος Θεοδωράκης είπε: «Ο διχασμός επανέρχεται με δρασκελιές. Έκφρασή του είναι οι αφίσες που εμφανίστηκαν στην Βόρεια Ελλάδα! Να μην νομίζουν πάντως ότι πρωτοτυπούν. Κάποτε και η Αθήνα είχε γεμίσει με αφίσες του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Στουρνάρα».

Πρόσθεσε δε ότι «οι αποστασίες των ημερών έκαναν ακόμη πιο τοξική την ατμόσφαιρα. Στην επιφάνεια έχουν βγει όλες οι παθογένειες της πολιτικής ζωής».

Ads

Διαβάστε επίσης: H ώρα του Σταύρου: Με τον Γραμματικάκη ή με τον Ψαριανό;