Σαφείς αιχμές για το project  «Μεγάλος Περίπατος» αφήνει σε ανάρτησή του ο -βραβευμένος για την ανάπλαση της Παραλίας Θεσσαλονίκης- αρχιτέκτονας, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Ads

Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του στο facebook ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, ζητήθηκε τόσο από τον ίδιο όσο και από το συνεταίρο του, Bernard Cuomo να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις όσον αφορά το Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας. Ωστόσο,  αφήνει να εννοηθεί πως αυτά που άκουσαν τους άφησαν άναυδους με αποτέλεσμα να αρνηθούν την πρόταση.

«Ο δημόσιος χώρος έχει ανάγκη από σοβαρότητα. Δεν παίζουμε στο δημόσιο χώρο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόδρομος Νικηφορίδης στην ανάρτησή του.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσίευση

«Σε περίπτωση που στις επόμενες μέρες βγω από το Δημαρχείο της Αθήνας και δηλώσω περιχαρής για το πόσο ανοιχτός, απλός, καταδεκτικός, ευγενής κλπ κλπ είναι ο Δήμαρχος της, παρακαλώ να με μουτζώσετε, σας το επιτρέπω! Πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η “εύκολη επαφή”! πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η “επιπολαιότητα” και η βιασύνη! Παρέσυρε ένα σχεδόν ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο, παρέσυρε σοβαρούς δημοσιογράφους, άφαντοι και οι εκπρόσωποι μας. Όταν από το ευρύτερο περιβάλλον μας ζήτησαν να κάνουμε προτάσεις για αυτό που γίνεται στην Αθήνα κοιταχτήκαμε με τον Bernard Cuomo και αναρωτηθήκαμε τι ζούμε! Αρνηθήκαμε ευγενικά. Ο δημόσιος χώρος έχει ανάγκη από σοβαρότητα. Δεν παίζουμε στο δημόσιο χώρο».