Αβοήθητη, καθώς το Κέντρο Υγείας στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας ήταν κλειστό, πέθανε τη Μεγάλη Παρασκευή η 29χρονη έγκυος στον έκτο μήνα, Μαρία Κιοσεντερλή-Μπουμπούλη.

Ads

Ο θάνατός της αποδίδεται σε μαζική πνευμονική εμβολή (απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας) την οποία υπέστη στο σπίτι της, όπου και τη βρήκε ο σύζυγός της.

«Είναι κάτι που δυστυχώς δεν προλαμβάνεται και η άτυχη γυναίκα δεν ήταν σε θέση να το γνωρίζει. Ακόμη και σε νοσηλευόμενους ασθενείς, είναι δύσκολο να παρασχεθεί βοήθεια, εξελίσσεται ραγδαία», δήλωσε η ιατροδικαστής Βασιλική Τζιόλα.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, τόσο κατοίκων της περιοχής, όσο και διασώστη του ΕΚΑΒ που συμμετείχε στις προσπάθειες ανάνηψής της αλλά και της πολιτεύτριας της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία, Αφροδίτη Μπουμπούλη, που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα agriniopress.gr, σημαντικό ρόλο στην τραγική κατάληξη της κοπέλας έπαιξε το γεγονός ότι το τοπικό κέντρο υγείας υπολειτουργεί, καθώς είναι ανοιχτό μόλις οκτώ ώρες την ημέρα.

Ads

«Μετά τις 2 το μεσημέρι απλά περιμένουμε να πεθάνουμε. Ντροπή και στην 6η ΥΠΕ που δεν επισκέφθηκε ούτε μια φορά το κέντρο υγείας Κατούνας και που ποτέ δεν μετέφερε το δίκαιο αίτημα μας στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ», είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο της κυρίας Μπουμπούλη.

Καταγγελτικό ήταν και το σχόλιο του διασώστη του ΕΚΑΒ που μαζί με συναδέλφους του έσπευσαν από το Αγρίνιο με δύο ασθενοφόρα και κατέβαλαν δραματικές προσπάθειες για να σώσουν την 29χρονη.

Πάντως, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, που κατά το παρελθόν έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις για την υπολειτουργία και υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, εάν το Κ.Υ. ήταν ενισχυμένο και λειτουργούσε επαρκώς, η γυναίκα δεν θα χάνοταν.