Την άρση του απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για το επίμαχο βράδυ ζήτησαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος, καθώς όπως υπογράμμισαν, πρέπει να ξεκαθαριστεί με ποιους είχαν επικοινωνία αμέσως μετά το φόνο. Επίσης, ζήτησαν την άρση του απορρήτου καθώς και του τηλεφώνου του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων, στο οποίο υπάγονται οι δύο ειδικοί φρουροί.

Ads

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, Χαρ. Λακαφώσης, πρότεινε να διαβιβαστούν αντίγραφα των πρακτικών της δίκης στον εισαγγελέα πρωτοδικών της Αθήνας, εξαιτίας της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου δύο μαρτύρων, ώστε να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις, καθώς η άρση του απορρήτου αποκάλυψε ότι είχαν ψευδομαρτυρήσει. Ο εισαγγελέας ζήτησε την επανεξέτασή τους κατ΄αντιπαράσταση, αν κριθεί αναγκαίο.

Το δικαστήριο απέρριψε ομοφώνως αίτημα της υπεράσπισης για βίαιη προσαγωγή τριών αυτοπτών μαρτύρων, δεδομένου ότι έχουν ήδη προσέλθει και καταθέσει. Τέλος, συνεχίστηκε η εξέταση μάρτυρα, ο οποίος ήταν μέλος της διμοιρίας των ΜΑΤ, που είχε το βράδυ του φόνου υπηρεσία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους.

Πηγή: Ελευθεροτυπία