Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία, αφού «πάντα υπάρχει λύση για όλα».

Ads

Όσον αφορά τη δήλωση του κ. Σαμαρά πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, ο κ. Στουρνάρας συμφώνησε λέγοντας πως υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και οι αποκρατικοποιήσεις.

Στην αρχή της συνάντησης παραβρέθηκε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, με τον οποίο εξετάστηκε η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου διεξήχθη εν μέσω της πυρετώδους διαπραγμάτευσης με την τρόικα, στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης της πορείας του οικονομικού προγράμματος.

Ads

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι των ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΕ παρέτειναν την παραμονή τους στην Αθήνα για μία εβδομάδα. Το γεγονός ότι το κλιμάκιο της τρόικας αποφάσισε να παραμείνει στην Ελλάδα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για εμπλοκές στις συζητήσεις σε ό,τι αφορά την κινητικότητα στο Δημόσιο και τη μείωση φόρων.

Επίσης, πυρετωδώς συνεχίζονται και οι διαβουλεύσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τη διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Ο υπουργός Οικονομικών την Κυριακή θα συνεχίσει τις επαφές του με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την περασμένη Πέμπτη αλλά αναβλήθηκε, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό ο εκπρόσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.