Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης της 35χρονης ορειβάτη, η οποία απεγκλωβίστηκε σώα από την περιοχή Στεφάνι του Ολύμπου σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας όπου και νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα. 

Ads

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε με μήνυμα της στο twitter τα ξημερώματα της Κυριακής, το αίσιο τέλος.

Η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας ξεκίνησε στις 11 το πρωί του Σαββάτου. Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Το ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπόρεσε να την προσεγγίσει λόγω της απόκρυμνης τοποθεσίας. Μετά από πολύωρες προσπάθειες, όταν άρχισε να νυχτώνει αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την περιοχή καθώς το σκοτάδι, η μορφολογία του εδάφους αλλά και η διαθεσιμότητα των καυσίμων δεν επέτρεψαν τη συνέχιση της επιχείρησης.

Ads

Η γυναίκα μεταφέρθηκε τελικά με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη». Η κατάστασή της θεωρώθηκε κρίσιμη. Μαζί της βρίσκονταν άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και γιατροί οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση της υγείας της, μέχρι την διακομιδή της σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη νύχτα του Σαββάτου άλλο super puma με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό προσέγγισε το σημείο στον Όλυμπο και με τη χρήση νυχτερινών οργάνων (NVG) παρέλαβε την τραυματισμένη γυναίκα.