Σε ετοιμότητα βρίσκεται η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο για την παροχή βοήθειας σε έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Πορτ Σαιντ, όπου σημειώνονται επεισόδια. Εν τω μεταξύ, το πρωί του Σαββάτου πυρά δέχθηκε το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο «Island of Rhodes», από αγνώστους.

Ads

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται στο Πορτ Σάιντ, όπου σημειώνονται επεισόδια.

Το πρωί της ίδιας ημέρας το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο «Island of Rhodes» δέχθηκε πυρά από αγνώστους κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη. 

Αμέσως μετά, το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς, όπως και ο Προξενικός Λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο.

Ads

Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, όπως και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

Ο κ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο οποίος βρίσκεται στην Αντίς Αμπέμπα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων.