Συνελήφθη στο Πυθαγόρειο της Σάμου 22χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος είχε εντοπιστεί στο λιμάνι του Πυθαγορείου να δίνει πλαστά διαβατήρια και εισιτήρια σε πρόσφυγες και μετανάστες. 

Ads

Στην κατοχή του βρέθηκαν τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με προορισμό την Πάτμο, τα οποία όπως διαπιστώθηκε, θα έδινε έναντι χρηματικής αμοιβής, σε τέσσερις υπηκόους Συρίας, στους οποίους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ως προς την υποχρέωσή τους για διαμονή στη Σάμο.

Όπως διαπιστώθηκε, ο Αιγύπτιος είχε πριν από μέρες προμηθεύσει έναν 21χρονο υπήκοο Ιράκ με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και αεροπορικό εισιτήριο, προκειμένου να φύγει παράνομα από τη Σάμο. Στη συνέχεια προέκυψε ότι ο ίδιος δράστης, με τον ίδιο τρόπο, είχε διευκολύνει την παράνομη κίνηση 25 τουλάχιστον ακόμη προσφύγων και μεταναστών.

Το προανακριτικό έργο, το οποίο συνεχίζεται διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Ads

Πέντε συλλήψεις για πλαστοπροσωπία

Εν τω μεταξύ χθες το πρωί, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης πέντε πρόσφυγες και μετανάστες από διάφορες χώρες, ηλικίας από 21 έως 34 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε επέδειξαν στους αστυνομικούς, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο των επιβατών, ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ανήκαν σε διαφορετικά πρόσωπα.