Ένα μισογκρεμισμένο κτίριο έχουν στο προαύλιο του σχολείου τους οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους..

Ads

Το κτίριο χρονολογείται από το 1932. Θεωρείται επισφαλές, αν και δεν είναι ακριβώς γνωστό σε ποια κατάσταση βρίσκεται η στατικότητά του.

Εκεί λάμβαναν χώρα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του σχολείου. Αυτό συνέβαινε μέχρι το 1995 και το μεγάλο σεισμό που χτύπησε το Αίγιο.Τότε, το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές. Έτσι, εδώ και 16 χρόνια, παραμένει ανεκμετάλλευτο. Οι εκδηλώσεις των μαθητών, γίνονται πλέον στο προαύλιο του σχολείου ή στις σκάλες μέσα στο σχολείο, όπως αναφέρουν τα «Νέα».

Το έργο για την ανακατασκευή της αίθουσας δημοπρατήθηκε μόλις πέρσι, ενώ ο εργολάβος ξεκίνησε εργασίες τον περασμένο Σεπτέμβρη, σύμφωνα με καθηγητές του σχολείου.

Ads

Οι εργασίες σταμάτησαν ένα μήνα μετά, αφήνοντας στο προαύλιο του σχολείου ένα εργοτάξιο, ενώ από το κτίριο είχαν μείνει μόνον οι κολώνες.

Τα παιδιά κινδυνεύουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον, σύμφωνα με τη Βασιλική Ψυχράμη, αντιδήμαρχο Αιγιαλείας σε θέματα παιδείας. Αναρωτάται, στα «Νέα», τι θα συμβεί στην περίπτωση ενός νέου σεισμού.

Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων είχε εγκρίνει το 2007 το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ανακατασκευή της αίθουσας και του κτιρίου. Έως τώρα έχει ζητηθεί και δοθεί μόνον το 21% του συνολικού ποσού.

Ο ΟΣΚ στηρίζει ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαίας δεν έχει ζητήσει τα υπόλοιπα χρήματα, δηλαδή το 79% του συνολικού ποσού που ενέκρινε ο ΟΣΚ.

Οι ίδιοι οι μαθητές του σχολείου, ζήτησαν να βρεθεί άμεση λύση για το ζήτημα, αφού και αυτοί φαίνεται να πιστεύουν ότι, όσο περνάει ο καιρός και δεν γίνεται καμία προσπάθεια ανακατασκευής του, το κτήριο γίνεται όλο και πιο επινδύνο.