Την ώρα που το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα, αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από τη «μάχη» με τα κύματα που έδωσε στο πλοίο «Αχαιός» το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς- Αίγινα, προκειμένου να δέσει στο λιμάνι.

Ads

Το πλοίο Αχαιός έφτασε στο λιμάνι της Αίγινας σήμερα (18/11) το μεσημέρι. Η τεράστια θαλασσοταραχή που επικρατεί στην περιοχή, λόγω της αλλαγής του καιρού έφερε θυελλώδεις ανέμους στην περιοχή.

Έτσι το πλοίο της γραμμής βρέθηκε εν μέσω των μεγάλων κυμάτων και των ισχυρών ανέμων και έδινε πραγματικά τιτάνια μάχη με το ξέσπασμα του καιρού για να μπορέσει να δέσει στο λιμάνι, όπως ανέφερε το piraeuspress.gr.

Στο ρεπορτάζ υπήρχε και βίντεο με τα συγκλονιστικά πλάνα από την προσπάθεια του πλοίου να προσεγγίσει τον προβλήτα και να δέσει εκεί, ενώ φαίνεται ότι τα τεράστια κύματα είχαν καλύψει το λιμάνι.

 

Για πάνω από μια ώρα, το πλοίο της γραμμής, προσπαθούσε αγωνιωδώς να δέσει στο λιμάνι της Αίγινας και ήταν εκτεθειμένο στην κακοκαιρία.

Ads

Το πλοίο δεν βγήκε αλώβητο από την μάχη με τα θεόρατα κύματα, καθώς έσπασε ένα από τα τζάμια στην αίθουσα των επιβατών, όπως φαίνεται σε άλλο βίντεο που ανέβηκε στο TikTok.

 

@heavyrockstudio Έσπασε τζάμι λόγω μεγάλου κυματισμού….!!! Πειραιάς Αίγινα #aeginaisland #aeginagreece #seastorm ♬ πρωτότυπος ήχος – Heavy Rock

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις λιμενικές αρχές ο καπετάνιος μετά από προσπάθειες έδεσε τελικά στο λιμάνι της Αίγινας κατέβηκαν ελάχιστοι επιβάτες όμως έκρινε πως η συνέχιση της αποβίβασης εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Έτσι ο καπετάνιος του πλοίου αποφάσισε να διακόψει εσπευσμένα την αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι της Αίγινας και να γυρίσει ξανά στο λιμάνι του Πειραιά.