Ήταν εντελώς θέμα τύχης που δεν υπήρξαν τραυματισμοί μαθητών και εκπαιδευτικών από την πτώση σοβάδων στην αίθουσα της ΣΤ’ Τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, αφού τα παιδιά είχαν βγει από την αίθουσα ελάχιστα λεπτά πριν.

Ads

Το – δυστυχώς καθόλου σπάνιο – συμβάν έλαβε χώρα την Τρίτη το μεσημέρι, στην αίθουσα που στεγάζεται στον 2ο όροφο του κτιρίου, όταν μεγάλο κομμάτι από τον σαβά της οροφής έπεσε πάνω σε θρανία.

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο σοβαρά ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί στο ίδιο σχολείο, στην αίθουσα Μουσικής, η οποία παραμένει κλειστή.

 

 

«Ως πότε η “τύχη” θα είναι με το μέρος μας ώστε να μην πέφτουν οι τοίχοι και τα ταβάνια στα κεφάλια των παιδιών μας; Ως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν στις εκκλήσεις μας, μη αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες τους;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω.

«Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον, εγκληματική αμέλεια που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης. Τα εποπτεύοντα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας οφείλουν να διερευνήσουν τα περιστατικά αμέσως, όπως επίσης και η Δικαιοσύνη» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.