Αιχμές για τη Δικαιοσύνη άφησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ads

«Τα τελευταία χρόνια έχω στείλει στη Δικαιοσύνη 450 υποθέσεις επίορκων δημόσιων υπάλληλων και καμία δεν έχει τελεσιδικήσει», δήλωσε.

Ερωτηθείς για την έκδοση απαλλακτικών βουλευμάτων επωνύμων ήταν επίσης δεικτικός, λέγοντας: «έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από την σωρεία των καταγγελιών».

Επιπλέον, επισήμανε ότι «αν δεν υπήρχε διαφθορά στον τόπο, δεν θα είχαμε έλλειμμα» και εκτίμησε πως «η διαφθορά θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό με την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς ο πολίτης και ο υπάλληλος δεν θα έρχονται σε επαφή».

Ads

Παραλληλα ο κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι εδώ και δέκα μήνες έχει λήξει η θητεία του, λέγοντας οτι μέχρι να ενημερωθεί για ανανέωσή της ή για αντικατάστασή του συνεχίζει το έργο του.

«Το κράτος έχει τους μηχανισμούς του, αλλά και η δικαιοσύνη πρέπει να παίξει το ρόλο της. Είναι βέβαια ένας ανεξάρτητος πυλώνας, αλλά δεν είναι ανεξάρτητη να κάνει ότι θέλει» τόνισε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, από τον Πόρο όπου βρίσκεται, για το Συμπόσιο της Σύμης, σχολιάζοντας τη δήλωση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή περί ατιμωρησίας των επωνύμων.


Διαβάστε επίσης:
Πανδικαστική διαμαρτυρία για το νέο ασφαλιστικό