«Μεγαλόψυχος» εμφανίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Β Αθηνών, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, σχετικά με το μέλλον των πολιτικών αντιπάλων αν κερδίσει τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, υπάρχει και η «Σύμβαση της Γενεύης για τα δικαιώματα των αιχμαλώτων πολέμου, είτε πραγματικών είτε πολιτικών».

Ads

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει, ξέρετε, και η Σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων είτε των πραγματικών πολέμων είτε των πολιτικών πολέμων», δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος στους Έλληνες μεν, ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δε.

Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα, μετά τον Κώστα Στεφανίδη που ζητούσε για «καθαρίστρια» την Κωνσταντίνα Κούνεβα, της αντίληψης που κυριαρχεί παρά τις διακηρύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μετριοπάθεια μέχρι τις κάλπες στο πλαίσιο της στρατηγικής «σεμνά και ταπεινά». Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριζε σε περιοδεία του στο Αιγάλεω: «Θα σταθούμε με απόλυτο σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία της προηγούμενης Κυριακής, χωρίς αλαζονεία, αλλά με το ήθος και το ύφος το οποίο διέκρινε και διακρίνει πάντα αυτή τη μεγάλη παράταξη […] Δεν χρειαζόμαστε κραυγές, δεν χρειαζόμαστε φωνές, δεν χρειαζόμαστε διχασμούς», ισχυρίστηκε. 

Σημειώνεται πως μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του, ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης θέλοντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις, έκανε λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως «ίσως κάποτε να μάθουν να εκτιμούν το χιούμορ»…