Κινητοποιήσεις με μπλόκα σε ράγες του ΟΣΕ έχουν προγραμματίσει αγρότες, συμμετέχοντας στις διαμαρτυρίες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ads

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων έχει καλέσει όλους τους αγροτικούς συλλόγους να κατευθυνθούν το μεσημέρι της Τετάρτης (8/3) με τα τρακτέρ τους στους σταθμούς των τρένων.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε ότι το κάλεσμα είναι για τις 12:00 και αρκετοί αγροτικοί σύλλογοι έχουν ανταποκριθεί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το ThessToday.gr.

Παρεμβάσεις θα γίνουν στους σταθμούς Λάρισας και Παλαιοφάρσαλου, καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Αμύνταιο Φλώρινας, Έδεσσα και Στερεά Ελλάδα. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης επίσης έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση των αγροτών στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και σωματεία που θα συμμετέχουν.

Ads

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας έχει ανακοινωθεί ότι θα διαμαρτυρηθούν σιωπηρά στις 11 το πρωί σε κάθε διασταύρωση με τις γραμμές των τρένων σε όλο το δίκτυο της περιοχής. Καλούν μάλιστα κάθε αγρότη σε όποια διασταύρωση βρίσκεται κοντά του, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των Τεμπών, συμμετέχοντας ενεργά στο βαρύ «εθνικό πένθος».