Αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα είναι οι αγρότες, μετά από τις συνελεύσεις που πραγματοποίησαν στον απόηχο του μεγάλου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Ads

Με ενθουσιασμό, χειροκροτήματα και υψηλό αγωνιστικό φρόνημα υποδέχτηκαν οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι του μπλόκου του Πλατυκάμπου τους συναδέλφους με τα τρακτέρ, που το μεσημέρι της Παρασκευής επέστρεψαν στο μπλόκο από την Αθήνα.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνέλευση, στην οποία αποφασίστηκε δράση στο σημείο του μπλόκου, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

Αντίστοιχα παραμένουν στο μπλόκο και στον Ε65 οι αγρότες από την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα, οι οποίοι αποφάσισαν συλλαλητήριο με τρακτέρ τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου μέσα στην πόλη της Καρδίτσας και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στην απεργιακή συγκέντρωση.

Ads

Στα Τρίκαλα, απόφαση να συνεχίσουν τον αγώνα παραμένοντας στο μπλόκο έλαβαν οι αγρότες που έχουν βγάλει τα τρακτέρ στον κόμβο Μεγαλοχωρίου.

Αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν καθημερινές δράσεις στο μπλόκο, ενώ αντιπροσωπεία τους πήγε στο μπλόκο στον Ε65 στην Καρδίτσα και ενημέρωσε για την απόφασή του κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των αγροτών της Καρδίτσας.

Απόφαση να συνεχίσουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις τους έλαβαν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηλείας, που προχώρησαν σε πλατιά σύσκεψη ενημέρωσης στο μπλόκο τους στον κόμβο Αγίου Γεωργίου έξω από τον Πύργο, το απόγευμα της Πέμπτης.

Προχώρησαν επίσης και σε νέο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος του μπλόκου τους.

Σήμερα Παρασκευή συμμετέχουν στη συγκέντρωση – κινητοποίηση συνταξιουχικών σωματείων του νομού έξω από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Στην Αιγιάλεια συνεχίζονται επίσης οι ενημερώσεις καθημερινά στον χώρο του μπλόκου της γέφυρας Σελινούντα, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης την Τετάρτη.

Παράλληλα για σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα προγραμματίστηκαν νέα συγκέντρωση και πορεία στο Αίγιο με αγροτικά οχήματα και μηχανήματα.

Αποφάσεις παραμονής στα μπλόκα και συνέχισης του αγώνα πήραν οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Στερεάς και Εύβοιας σε συνελεύσεις που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ σε νέα κινητοποίηση με αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης προχώρησε το μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας.

Ειδικότερα, απόφαση για παραμονή στο μπλόκο που έχουν στήσει στο Κάστρο Βοιωτίας πήραν χτες το απόγευμα σε συνέλευση οι αγρότες από τα χωριά της Λιβαδειάς.

Μάλιστα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση και αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, κάτι που σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής τους θα επαναλαμβάνουν καθημερινά, στις 5 μμ.

Την απόφαση να παραμείνουν στο μπλόκο της Κηρίνθου πήραν επίσης οι αγρότες της βόρειας Εύβοιας σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αργά χτες το απόγευμα, όπως επίσης και οι συνάδελφοί τους από τη δυτική Λοκρίδα στο μπλόκο που έχουν στήσει στο Μόδι Τιθορέας στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Απόφαση παραμονής πήραν στη συνέλευση που ολοκληρώθηκε αργά χτες το απόγευμα και οι αγρότες του μπλόκου στη Σκάλα Αταλάντης, ενώ σήμερα Παρασκευή θα αποφασίσουν για τη στάση που θα ακολουθήσουν οι αγρότες στο μπλόκο της Ανθήλης Λαμίας.

Τέλος, οι Σερραίοι αγρότες αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα μπλόκα, διαμηνύοντας όμως ότι «ο αγώνας δεν σταματάει αλλά παίρνει άλλη μορφή», και πρόσθεσαν ότι περιμένουν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση.