«Σταγόνα στον ωκεανό» χαρακτηρίζουν οι αγρότες τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους τους, την ώρα που οι συνελεύσεις στα μπλόκα συνεχίζονται, έτσι ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Ads

«Εννοείται ότι δεν μας ικανοποιούν τα αποτελέσματα των αιτημάτων που δώσαμε στον κύριο πρωθυπουργό. Εμμέσως πλην σαφώς δεν πήραμε τίποτα. Το αγροτικό πετρέλαιο δεν υπήρχε στον προϋπολογισμό του 24. Με δύο μέρες κινητοποιήσεων εξήγγειλε 82 εκατομμύρια. Απλά τι μας είπε: Τα 40 τώρα τον Μάρτιο και τα 40 τον Νοέμβριο» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κώστας Μητροδήμος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών Πλατυκάμπου.

«Όσον αφορά την τιμή της κιλοβατώρας, πάλι ένα παιχνίδι με τις λέξεις και επικοινωνιακό, θα το δούμε μπροστά μας και αυτό. Για την ΚΑΠ θα το αφήσουμε να μας το φτιάξουν οι ξένοι… Τι άλλο να πω… Για τη Θεσσαλία κουβέντα. Θα περιμένουμε τέλος του μήνα να έρθει η ολλανδική εταιρεία να μας πει τι, πώς, πότε. Και αν δεν ξανά βρέξει, γιατί τότε μακριά από εδώ θα βγει όλη η Θεσσαλία έξω», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητροδήμος προειδοποίησε επίσης ότι σε δύο μήνες μπαίνουμε στις εαρινές βροχές. «Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι τα μπουρίνια αυτά είναι και απότομα και πάρα πολύ δυνατά» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Πρόβατα να ήμασταν και αμάσητα δεν θα τα κατεβάσαμε όλα αυτά. Γι αυτό και τους είδατε όλους τους αγρότες να κατεβαίνουν με σκυμμένο το κεφάλι» σημείωσε και εκτίμησε, όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των αγροτών, ότι όλα είναι στο παιχνίδι. «Ένα θα σας πω με σιγουριά, ότι δεν φεύγει κανείς από εδώ».

Ads

«Πως θα κοιτάξω την κόρη μου στα μάτια και θα της πω: Δεν ήμουν ικανός να διαφυλάξω τα κεκτημένα του παππού μου, του πατέρα μου και να τα δώσω σε σένα» διερωτήθηκε ο κ. Μητροδήμος.

Υπενθυμίζεται πως η σύσκεψη της 15μελούς Επιτροπής θα γίνει στις 17:00 στη Λάρισα, με τους αγρότες να αποφασίζουν για το αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, συντονισμένα και με τα υπόλοιπα μπλόκα της Ελλάδας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, από όλα τα μπλόκα της χώρας, με την πρόταση για κάθοδο στην Αθήνα να παραμένει πάντα στο τραπέζι.