Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται και το απόγευμα της Τετάρτης (7/2) με νέα μπλόκα που πραγματοποιήθηκαν σε Πλατύκαμπο, Στεφανοβίκειο και Βοιωτία.

Ads

Συγκεκριμένα, στον Πλατύκαμπο Λάρισας το απόγευμα της Τετάρτης (07/02) οι αγρότες προσπάθησαν να στήσουν μπλόκο στην Εθνική Οδό στον κόμβο προς το χωριό, ωστόσο εμποδίστηκαν από τον αστυνομικό φραγμό των ΜΑΤ.

Μάλιστα η αστυνομία τους απαγόρευσε να κάψουν άχυρα στην Εθνική Οδό κάτι που έκαναν, τελικά, στον παράδρομο μαζί με παλέτες.

https://youtu.be/rg3RFWHUjPg?si=ZAElWOxrbI5HtggW

 

https://youtu.be/UPWZ_2iaQTo?si=xcGETsNwsHRAzGei

Παράλληλα, αγρότες απέκλεισαν και την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, στο Στεφανοβίκειο.

Ads

«Εμείς λέμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει πολιτικές λύσεις και να ικανοποιήσεις τα αιτήματά μας που είναι αιτήματα επιβίωσης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

https://youtu.be/jGDBfoZO_bM?si=cCpN7PEdKdHlp6rp

Από την πλευρά του, ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος είπε: «Στη Νίκαια αποδείξαμε πως είμαστε ενωμένοι. Σε μια ώρα το αίτημά μας να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό, θα βρίσκεται στο γραφείο του».

Νωρίτερα αγρότες του Κάστρου Βοιωτίας έκλεισαν την εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα στο 110 χιλ. της ΠΑΘΕ και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να κλείσουν και το ρεύμα προς Λαμία.

Επιπλέον, το μεσημέρι της Τετάρτης αγρότες της περιφέρειας Αλμυρού προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου-Λάρισας, παρατάσσοντας τα τρακτέρ και τα γεωργικά μηχανήματα σε τμήμα του δρόμου.

Επίσης, αγρότες στο μπλόκο της Λαμίας προχώρησαν και αυτοί σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ οι αγροτικοί σύλλογοι της Εύβοιας καλούν σε πανευβοϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη (8/2), στις 12 μ., στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες κλιμάκωσης αναμένεται να πάρουν μέσα από τις συνελεύσεις τους και οι αγρότες των μπλόκων του Κάστρου Βοιωτίας, της Αταλάντης και του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες αποφάσισαν την επόμενη εβδομάδα να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας πως δεν αποκλείεται να δούμε στην χώρα μας εικόνες, όπως αυτές που είδαμε στις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Ευρώπης.