Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα, ενώ οι αγρότες έχουν ανακοινώσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων , ενώ τεταμένο είναι το κλίμα στο σημείο ανάμεσα σε αστυνομία και διααδηλωτές.

Ads

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι στο σημείο βρίσκονται 70 άτομα με 50 τρακτέρ και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους. Ωστόσο οι αγρότες, σε δηλώσεις που έκαναν αργότερα και σε βίντεο κατηγορούν την ΕΛ.ΑΣ. ότι έχει κλείσει τους δρόμους και εκφράζουν την οργή τους.

Συγκεκριμένα, αγρότης μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος ανέφερε: «Όπως βλέπετε τον δρόμο τον κλείνει η αστυνομία, δεν τον κλείνουν οι αγρότες. Να δει ο κόσμο τα πλάνα. Ο δρόμος είναι ανοιχτός. Κλείνουν την είσοδο της πόλης. Τώρα το ασθενοφόρο από πού θα περάσει;», με άλλον αγρότη να συμπληρώνει πως «Ζούμε απαράδεκτα πράγματα».

«Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αστυνομία ανοίγει τον δρόμο για να πάνε τα τρακτέρ στις πρωτεύουσες για να διαμαρτυρηθούν. Εμάς δεν μας άφησαν. Πριν κλείσουμε εμείς τον δρόμο τον είχε κλείσει η αστυνομία. Βλέπετε ότι τα τρακτέρ δεν κλείνουν τον δρόμο, τον έκλεισε πάλι η αστυνομία» τόνισαν.

Ads

https://youtu.be/k_Z6aSAi2eY?si=i1MaTVPn3eJwrHtB

Παράλληλα, σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας -Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης με Δέδνρα προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (31/1) και αγρότες από τα Δένδρα και Πλατανούλια του Δήμου Τυρνάβου.

Σύμφωνα με τους αγρότες που παραμένουν στο σημείο στις 4 το απόγευμα θα προβούν και σε νέο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήραν την Τρίτη (30/1) οι αγρότες στην Πανθεσσαλική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δένδρων, Χρήστος Τασιούλας, τόνισε ότι «τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά και παρά τις υποσχέσεις, δεν υλοποιήθηκαν».

Στην περιοχή οι αγρότες ασχολούνται με την δενδροκαλλιέργεια, παγετός, καύσωνας και πλημμύρες του Σεπτεμβρίου έφεραν σε απόγνωση τους παραγωγούς που φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να βοηθήσει με ουσιαστικά μέτρα..