Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τρίτης (21.02.24) ξεκίνησε η αναχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας, μετά την ολονύχτια παραμονή τους στο Σύνταγμα.

Ads

Σημειώνεται πως στις 9.30 το πρωί οι αγρότες προχώρησαν σε σύσκεψη, παραπέμποντας πάντως στην αυριανή μέρα για τις τελικές τους αποφάσεις. «Η κυβέρνηση ας μας δώσει λύση και μετά ας ξύσει τον πάτο του βαρελιού» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν μετά το συλλαλητήριο.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα φύγουν μέσω της Λεωφόρου Συγγρού και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Εθνική Οδό. Από ένα σημείο και μετά θα χωριστούν, καθώς οι αγρότες από την Πελοπόννησο θα κατευθυνθούν προς την Κόρινθο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τροχαία εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στην οδό Όθωνος.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ads

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».

Μαρινάκης: Ξεκαθαρίσαμε ότι έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια

«Ξεκαθαρίσαμε ότι έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στέλνοντας μήνυμα στους αγρότες που κατέβηκαν από τα μπλόκα τους στο κέντρο της Αθήνας.

«Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις προφανώς είναι ένα μήνυμα προς όλους, και σε εμάς να κάνουμε ακόμη περισσότερα, θεωρώ ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά, πάντα στα δημοσιονομικά όρια που υπάρχουν. Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να δοθεί κάτι στους αγρότες εν είδει επιχορήγησης» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Mega, σημειώνοντας πάντως ότι οι αγρότες επέδειξαν μεγάλη αξιοπρέπεια σε αυτές τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει και συντεταγμένα και με συγκεκριμένα αιτήματα.

«Προφανώς συνεχίζουν και διεκδικούν αυτά που θεωρούν δίκαια, πολλά από τα οποία αναγνωρίστηκαν ως πολύ δίκαια αιτήματα κα κάποια άλλα, ενδεχομένως να μη μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή εφικτά. Απευθυνόμενος και στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα που είναι στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, γιατί τα αιτήματα αυτά είναι κοινά, να πω ότι μετά από τις πολύ σημαντικές ανακοινώσεις που Πρωθυπουργού που έχουν και μόνιμο χαρακτήρα πλέον /…/ξεκινά η συζήτηση για το πολύ σημαντικό αίτημά τους, που το υποβάλλουν από το 2016 που καταργήθηκε, για την επαναφορά της μόνιμης επιστροφής στο πετρέλαιο» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.