Μεγάλος καβγάς ξέσπασε μεταξύ του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Δημήτρη Καιρίδη σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ads

Η σύγκρουση των δυο βουλευτών άρχισε όταν ο κ. Καιρίδης μίλησε για το θέμα της αστυνομικής βίας. Ο κ. Τζανακόπουλος αντέδρασε στα λεγόμενα του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως δεν ανέχεται ειρωνείες από το συνάδελφό του. «Ειρωνεύεστε κιόλας. Αφήστε τις ειρωνείες απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και κοιτάξτε να μαζευτείτε ως κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, έκανε λόγο για αθλιότητες, λέγοντας στον κ. Καιρίδη «δεν είστε Λουδοβίκος» και ζητώντας του σεβασμό.

Η ένταση έπιασε «κόκκινο» όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τον βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τραμπούκο», με τον κ. Τζανακόπουλο να του ζητάει να ανακαλέσει. Ο Δημήτρης Καιρίδης, ωστόσο, επανήλθε, λέγοντας στο συνομιλητή του να πάρει «ηρεμιστικά ή να κάνει ένα κρύο ντους για να ηρεμήσει».

Ads

Τότε, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αποχώρησε εξοργισμένος από την εκπομπή, λέγοντας: «Λυπάμαι, αλλά με αυτό το γελοίο πρόσωπο δεν δέχομαι να μιλήσω».