Τον άγριο ξυλοδαρμό του από τρεις ειδικούς φρουρούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Μεσαράς καταγγέλλει ένας 21χρονος, ο οποίος συνελήφθη, επειδή δεν κατείχε δίπλωμα οδήγησης.

Ads

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο 21χρονος οδηγώντας το αυτοκίνητο της μητέρας του, έπεσε σε μπλόκο του ΤΑΕ. Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Πύργου. Όπως υποστηρίζει ο 21χρονος, όταν η εισαγγελέας ενημερώθηκε επιφυλάχθηκε να απαντήσει για την περίπτωσή του εντός 20λεπτου.

Ο νεαρός υπέβαλε μήνυση σε βάρος των τριών αστυνομικών για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Όπως υποστηρίζει, ξυλοκοπήθηκε επειδή ζήτησε να μην οδηγηθεί στα κρατητήρια μέχρι να αποφανθεί η εισαγγελέας υπηρεσίας για να αφεθεί ελεύθερος, επικαλούμενος τη χρόνια αναπνευστική λοίμωξη από την οποία πάσχει. Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας είχε επιφυλαχθεί να απαντήσει για την περίπτωσή του εντός 20 λεπτών.

Στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τους αστυνομικούς όταν «ευγενικά αρνήθηκε» να μπει στο κρατητήριο. «Άρχισαν να με χτυπούν βάναυσα, ακατάπαυστα, να με σπρώχνουν βίαια, με αποτέλεσμα να πέσω κάτω και να χτυπήσω το κεφάλι μου σε ένα έπιπλο στον προθάλαμο του Α.Τ. Πύργου», αναφέρει και σημειώνει ότι «δεν επέδειξε καμία αντίσταση ενώ οι αστυνομικοί έκαναν επίδειξη δύναμης».

Ads

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, όταν «ευγενικά αρνήθηκε» να μπει στο κρατητήριο, «εντελώς απρόκλητα, αναίτια και χωρίς καμία αφορμή, οι μηνυόμενοι άρχισαν να με χτυπούν βάναυσα, ακατάπαυστα, να με σπρώχνουν βίαια, με αποτέλεσμα να πέσω κάτω και να χτυπήσω το κεφάλι μου σε ένα έπιπλο στον προθάλαμο του Α.Τ. Πύργου».

Ο 21χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ενώ χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Οι ειδικοί φρουροί αρνούνται τις κατηγορίες και μήνυσαν από την πλευρά τους τον 21χρονο για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Πηγή: prezatv