Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση του διαιτητή Κώστα Τσοπλάκου, όταν ποδοσφαιριστής του Αστέρα Καμαρούλας έπεσε άσχημα στο έδαφος, έπειτα από μαρκάρισμα.

Ads

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του αγώνα Αστέρα Καμαρούλας – ΑΕ Μεσολογγίου, για την Ά ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων έπεσε άσχημα στο έδαφος, μετά από ένα μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα να του γυρίσει η γλώσσα.

Αμέσως ο διαιτητής Κώστας Τσοπλάκος, ο οποίος κατάλαβε τι συνέβη, πήγε επάνω από τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Αριστόπουλο, του άνοιξε το σαγόνι και τον επανέφερε μέχρι να φτάσει ο γιατρός του γηπέδου.

«Μου είχε τύχει και σε οικογενειακό περιβάλλον»

Ads

Όπως εξήγησε ο διαιτητής στην ιστοσελίδα agrinionews.gr έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο και στο οικογενειακό του περιβάλλον.

«Με το που γίνεται αυτό και βλέπω τον παίκτη κάτω, δεν σκέφτηκα πολλά, μόνο πως έπρεπε να κάνω κάτι. Μου είχε τύχει σε οικογενειακό περιβάλλον και πάλι το ίδιο πράγμα έκανα και πήγαν όλα καλά».

Για την κατάσταση του Γιάννη Αριστόπουλου, ο νεαρός διαιτητής είπε: «Ο παίκτης είναι καλά. Δεν το κατάλαβαν πολλοί στο γήπεδο. Μόνο οι παίκτες που ήταν δίπλα. Έπεσε κάτω και μετά από ενάμισι λεπτό βρήκε τις αισθήσεις του. Έτρεξα αμέσως, ήταν δίπλα μου και στα 20 δευτερόλεπτα μπήκε και η γιατρός, έγιναν όλα πολύ γρήγορα και προλάβαμε να σηκωθεί αμέσως. Μετά έμεινε στον πάγκο και είχε τις αισθήσεις. Μετά το τέλος του αγώνα ήρθε με πήρε μια αγκαλιά και μου είπε ένα ευχαριστώ».

Ολοκληρώνοντας, ο Κώστας Τσοπλάκος επισήμανε πως ο ρόλος του διαιτητή δεν είναι μόνο να σφυρίζει τις φάσεις, αλλά συνολικά να προστατεύει το ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα αθλήματα εν προκειμένου: «Όταν είσαι διαιτητής δεν είσαι μόνο να διευθύνεις έναν αγώνα αλλά και για να βοηθήσεις τους παίκτες».