Αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο που δείχνει τον ενέργεια δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Παγγαίου, στη Καβάλα, Γ. Βερβερίδη να κακοποιεί άγρια ένα σκύλο, χτυπώντας τον στο κεφάλι και το σώμα με ένα ξύλο. Το σκυλί, που ήταν δεμένο στην αυλή του σπιτιού του, ακούγεται να σφαδάζει από τον πόνο, την ώρα που ο 68χρονος συνεχίζει να το χτυπάει και του φωνάζει «φά’ το».

Ads

Στο σημείο έσπευσαν τρεις γυναίκες οι οποίες αντιστάθηκαν και εμπόδισαν τον 68χρονο να συνεχίσει το αποτρόπαιο έργο του. Το αποτέλεσμα ήταν αυτός να απομακρυνθεί φωνάζοντας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σκυλί φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι και μεγάλο αιμάτωμα στην περιοχή του ματιού και είναι τρομοκρατημένο.

Η τοπική ιστοσελίδα Νεάπολις News, γράφει πως ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας συνελήφθη ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Γάκης έκανε λόγο για «ακραίες συμπεριφορές», τις οποίες ωστόσο απέδωσε στο προχωρημένο της ηλικίας του. Όπως είπε η απόφαση του δημάρχου είναι ειλημμένη. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και η αποχώρηση του Βερβερίδη από την παράταξη.

Ανακοίνωση Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη για την ανεξαρτητοποίηση Βερβερίδη:

»Σχετικά με τα όσα πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε περιστατικό κακοποίησης ζώου σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου μας, που φέρεται να έχει διαπράξει δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου και μέλος της παράταξής μας, ανακοινώνουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Εμείς ως παράταξη καταδικάζουμε πράξεις κακοποίησης, βασανισμού και εν γένει παραμέλησης και εγκατάλειψης ζώων, οι οποίες προσβάλλουν τόσο τον χαρακτήρα της τοπικής κοινωνίας μας, όσο και εμάς σαν ξεχωριστές προσωπικότητες, είναι δε αντίθετες με τις αρχές και τα πιστεύω μας.

Ads

Στα πλαίσια της ευαισθησίας αλλά και της υποχρέωσής μας ως Δημοτικής Αρχής για πάταξη τέτοιων περιστατικών ζητήθηκε από τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας- φερόμενο ως αυτουργό τέτοιας πράξης- η παραίτησή του, άλλως του έγινε γνωστό ότι θα συγκληθεί η ομάδα των δημοτικών συμβούλων της παράταξής προκειμένου να αποφασίσει περί της διαγραφής του. Σήμερα, 29-09-2015 ο περί ου δημοτικός σύμβουλος κατέθεσε την με αριθμό πρωτ. 30362/29-9-2015 δήλωση – αίτησή του, με την οποία μας κάνει γνωστό ότι ανεξαρτητοποιείται από την δημοτική μας παράταξη με την οποία και είχε εκλεγεί».