Νέο, άγριο έγκλημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις Μοίρες, στη Μεσαρά Ηρακλείου, με θύμα έναν 79χρονο άνδρα και τραυματία την 65χρονη γυναίκα του.

Ads

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 51χρονος δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας εμφανίστηκε στη γκαρσονιέρα που νοίκιαζε η εν διαστάσει σύζυγος του και άρχισε να φωνάζει εκτός εαυτού. Στο ισόγειο έμενε ο άτυχος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μαζί με την 65χρονη σύζυγό του, ο οποίος άκουσε τις φωνές και πήγε να δει τι συμβαίνει.

Τότε ο 51χρονος – ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ- άρχισε να ζητάει εξηγήσεις για τους λόγους που ενοικίασε το σπίτι στην εν διαστάσει σύζυγο του. Μέσα σε λίγα λεπτά έβγαλε το όπλο και σημάδεψε τον άτυχο άνδρα πυροβολώντας τον όπως επίσης και τη γυναίκα του θύματος.

Αποτέλεσμα ήταν ο 75χρονος να χάσει τη ζωή του και η 65χρονη τραυματισμένη, να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου και μεταφέρθηκε, από το Κέντρο Υγείας Μοιρών όπου είχε δεχθεί τις πρώτες βοήθειες, αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό.

Ads

Αμέσως μετά το περιστατικό, ο δράστης εξαφανίστηκε και οι αρχές τον αναζητούσαν. Ωστόσο, το πρωί της Πέμπτης, λίγο μετά τις 8:30 συνελήφθη.

Η 65χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Μοιρών όπου οι γιατροί της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η γυναίκα που είδε μπροστά στα μάτια της τον άνδρα της να πέφτει νεκρός από τα πυρά του 51χρονου, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Ορθοπεδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ